Geschiedenis en status

Op 12 oktober 2010 is een lang bestaande wens in vervulling gegaan en is een oude sleep-, duw-, werkboot, de Olifant, gekocht.

Een heel mooi schip maar in deplorabele staat. We hebben er doorheen moeten kijken (op veel plaatsen bleek dat ook letterlijk te kunnen) om de prachtige lijn van het zo’n 80 jaar oude, geklonken, schip te kunnen zien.

Het schip is gestraald, schoongesneden, dichtgelast, aangepast en in de verf/coating gezet. Een motor die ook in de oude Peugeot 504 zat, is erin gebouwd zodat het verhaal verdacht veel begint te lijken op dat van de schippers van de Kameleon. De bodem is met terrasplanken gelijkvloers gemaakt en daarom zeer geschikt voor rolstoelen. De Olifant is middels een zonne-, regendek af te sluiten zodat er met elk weertype naar ieders wens kan worden gevaren.

Na veel kluswerk is de Olifant eind juni 2011 te water gegaan om nogmaals een "maidenvaart" te maken. Vanaf het begin is het schip koersvast en zeer stabiel. De kinderen die inmiddels met de Olifant hebben meegevaren, zijn dol enthousiast. Voor hun verhalen en foto’s verwijs ik naar andere onderdelen van de site.

We zijn super trots op onze Olifant! Nu begint echter fase twee. De Olifant ligt in de winter altijd op de wal want onderhoud, schilderen, reparaties en aanpassingen aan de motor zijn noodzakelijk.

Samen met de rolstoeltoegankelijkheid die we nog verder willen verbeteren, willen we dit onderhoud nu en in de toekomst kunnen blijven plegen opdat de Olifant een veilig schip blijft voor de kinderen uit onze doelgroep.